20 d’abr. 2014

Faves amb conill

La carn de conill és ideal en les dietes atès que és molt poc greixosa.

Ei per cert! Ves a fer una volta, respira aire pur...pel teu voltant trobaràs herbes aromàtiques que et serviran per la cuina per enriquir i per guarnir el plat! Com aquest ramillet de romaní en flor!
  • Comensals: 2
  • Elaboració: 20 minuts
  • Dificultats: Fàcil
Ingredients (per a 2 comensals)
  • Faves (en conserva)
  • Conill (3 llonzes per cap)
  • Herba de Santa Maria
  • Llorer (1 fulla)
  • Ceba (mitja)
  • Tomàquet (2 cullerades del trossejat)
  • Aigua o brou (uns 220ml, un got aprox.)
  • Vi blanc (un raig)
  • Anís sec (una culleradeta de cafè)
  • Sal
  • Pebre molgut
  • Oli d'oliva verge o.v.e
Elaboració (Temps estimat d'elaboració 15 minuts)
  • Pelem i tallem la ceba ben fina en juliana, i en un caçó amb oli o.v.e la posem i ofeguem fins que sigui rossa.
  • Afegim a la ceba el tomàquet, salpebrem tot i si s'escau afegim una mica de sucre; deixem fer i li afegim el vi blanc. Deixem reduïr i llavors li afegim aigua calenta o si tenim brou vegetal o de pollastre (podem posar meitat i meitat) afegim la fulla de llorer, i les herbes de Santa María i posem a coure.
  • Al mateix temps en una paella amb una mica d'oli. O.v.e la posem al foc, i salpebrem el conill. Quan l'oli sigui calent marquem bé el conill. Si en els talls tenim els ronyonets fem-los bé i reservem.
  • Tastem el suc i rectifiquem. Quan estigui fent-se podem afegir les faves perquè agafin una mica d'aquest sabor i vagi lligant tot.
  • Així també un cop tenim el conill el posem a coure una mica dins el cassó amb la resta. I afegim una mica d'herbes aromàtiques con romaní i farigola. Tapem i deixem fer xup xup 4 minuts a foc baix.
  • Si ho volem una mica més espès agafem els ronyonets reservats, una mica d'all cru, i alguna ametlla o avellana i una mica de julivert picat i ho passem pel morter. Un cop tenim aquesta pasta la afegim a la cocció i removem.
  • Abans de treure-ho del foc posem una cullaradeta de cafè d'anís, si és sec millor.
  • Emplatem amb les faves i el conill per damunt.
Quins estris farem servir
  • Cassó
  • Paella
Consells
No hem pogut evitar fer-nos una mica de maionesa amb all, o també si voleu un all-i-oli tradicional que queda que ni pintat amb aquest plat. Si a més hem tingut dies de pluja i hem pogut  plegar quatre cargols gaudirem d'un plat boníssim.

Cuida't t'informa
La carn del conill és molt adient per incloure en la nostra dieta si volem que sigui equilibrada i saludable ja que és una carn poc greixossa (magre), de baix contingut calòric, rica en proteïnes, vitamines (B3 i B12) i minerals (calci i ferro). Ideal per a persones que volen controlar la pressió arterial ja que és baixa en sodi.
La carn de conill és fàcil de digerir, la podem cuinar de moltes maneres diferents, a més és una carn que accepta moltes espècies i herbes aromàtiques.
Les faves són riques en calci, fibra i vitamines (B1 i B2).
Si prenem com a infusió l’aigua restant de la cocció de les faves ens pot anar bé perquè se li atribueixen propietats depuratives, antireumàtiques, per combatre la formació dels càlculs…

Cuida't cuinant Recepta Núm. 15




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei per cert!!! Moltes gràcies pel teu comentari.

Printfriendly